40 års historisk vingesus

Vi har fejret vores 40 års jubilæum. Dette skete med medvirken af Musikkorpset fra Nykøbing Mors, medlemmer fra kompagnierne i Skive, Holstebro og Klosterheden. Yderligere medvirkede også mange Reenactors bla. fra WW2 Tommies, Danforce Bataljonen samt Regimentet der alle mødte i gamle uniformer og skabte et festligt islæt i gadebilledet.

Fleres af vores egne folk var iklædt centrets egne uniformer og tog del ved festligheden.

Medarbejderne ved HHCH har lagt et enormt stort stykke arbejde i forberedelserne til jubilæet.

Fejringen af dagen forløb med opstart ved ”Giestgivergården Phønix”, hvor fra musikkorpset marcherer til Store Torv og afholdte en mindre koncert. Foran gik to medlemmer fra politikompagniet Skive til at holde kursen. Bag ved musikkorpset marcherer der Reenactors iført uniformer fra 2. Verdenskrig og frem.

I anledning af jubilæet oprettede vi en særudstilling om de tidligere brigadekompagnier under Den danske Brigade, som blev oprettet i Sverige under krigen.

 Dagen gik med historisk snak og rundvisning til af gæster, der dukker op i Hjemmeværnets Historiske Center, heldigvis havde de fleste tid til en kop kaffe.

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

17.08 | 18:55

Hej.Undertegnede ønsker oplysninger om min morfar Helge Frede Jensen,som jeg så et foto af på museet i Frøslev,jeg mener han var med til at starte en hjemmevær

...
09.05 | 13:09

Kender Toben Skov og familien, jeg var elev på Ejsing mejeri ,

...
05.05 | 23:58

Mener at Henning Dusgård var medhjælper hos moesgård Madsen !

...
04.04 | 00:41

Jeg er årgang 1934 og mindes mange ting fra årene under besættelsen .
Jeg boede i Ryde og var nabo til Moesgård Madsen hvor sønnerne deltog
I Vinderup-Rydhave

...
Du kan lide denne side